top of page

Iværksætterparret bag GoOllie: ”Vi spiller hinanden gode – i ægteskab, forældreskab og medejerskab"

Updated: Mar 9

Click here for english version

Lærke og Rasmus Cornelius, ægteparret bag GoOllie, har haft en fælles iværksætterdrøm i årevis, og da muligheden for at starte GoOllie opstod – trods fjerde barn på vej – var der ingen tvivl. GoOllie blev en realitet i 2021 efter mange samtaler, brainstorms, tekniske og forretningsmæssige beskrivelser og dertil hørende tilretninger og en præsentation for en investor, som bakkede projektet op.


The founders Lærke and Rasmus Cornelius

GoOllie er en familievirksomhed baseret på familieværdier, og trods det faktum at ægteparret bag er gift, har fire små drengebørn i alderen 1-7 år og har lanceret GoOllie, taber de ikke pusten. For de har hinanden.


”Vi er sammen 24 timer i døgnet, og det er en stor styrke ved vores ægteskab og arbejdsfællesskab, at vi kan det. Har vi syge børn, er de med på job, er en af os i søvnunderskud, tager den anden over, og uanset hvad der sker – og lad os være ærlige at sige, at der er mange små og store udfordringer hver dag som nystartet virksomhed – så bevarer vi roen sammen og respekten for hinanden. Det er helt afgørende for at lykkes med det hele,” siger Rasmus Cornelius, idémanden bag GoOllie.


"Det er kendetegnende for os begge, at vi i ungdommen svævede lidt rundt mellem jobs og ikke rigtig vidste hvilken uddannelse vi skulle tage. Vi passede ikke ind i de traditionelle kasser"

Idéen til GoOllie opstod i 2020. I sit job som pilot opdagede Rasmus, at de passagerer han fløj med, ofte havde udfordringer med at booke et fly. Det var tidskrævende og besværligt at finde det rette, ledige fly. Der manglede et digitalt produkt på markedet, så passagerer hurtigt kan få en fast pris, booke og betale på en hurtig og nem måde.


Lærke og Rasmus pitchede derfor idéen om at udvikle en søgemaskine a la Momondo til privatfly. Investoren bad dem forfine konceptet flere gange, og i august 2021 blev GoOllie stiftet med funding i ryggen.


I dag har GoOllie otte medarbejdere. Virksomheden er i øvrigt opkaldt efter parrets anden søn, Oliver. Fordi han er fræk, sjov og går til kanten, men altid med et glimt i øjet. Det gør GoOllie også i en branche, der er traditionel i sine processer, men nu har fået et digitalt alternativ.


På kanten af invalidepension Vejen til iværksætterlivet er brolagt med alt fra skoletræthed, ufaglærte jobs, alvorlig sygdom, samt tilbud om invalidepension. Rasmus fik som yngre konstateret rygsøjlegigt, og da lægerne opgav, opgav det offentlige også og tilbød ham en invalidepension. Han takkede nej og besluttede sig for at kæmpe sig tilbage til en udholdelig hverdag ved hjælp af biomedicin. Drømmen om at blive pilot havde han for længst opgivet, men med en god portion vilje og økonomisk hjælp fra familien, gik drømmen i opfyldelse.

Rasmus Cornelius

”Det er kendetegnende for os begge, at vi i ungdommen svævede lidt rundt mellem jobs og ikke rigtig vidste hvilken uddannelse vi skulle tage. Vi passede ikke ind i de traditionelle kasser og brugte det meste af vores tid på at skabe noget sammen, alt fra musik til mindre hobbyprojekter. Da vores første barn kom til verden, blev livet anderledes, og vi skiftede kurs. Vi fungerer godt sammen i både forældreskabet og arbejdsfællesskabet, og vi ved også godt, at vi begge har stor kapacitet. Derfor har vi aldrig tvivlet på, om fire børn mon kunne harmonere med livet som iværksættere,” siger Lærke Cornelius, der har en Master i Experience Management fra RUC, og tilføjer:

”Men spørger du mig, om alle dage er lyserøde og om alt i vores hjem står snorlige, er svaret klart nej! Vi lever ofte i kaotiske tilstande. Men det skal man kunne håndtere. Måske er vi netop gode til det, fordi vi har en vis rutine med fire børn – ja, måske er mange børn med til at ruste os til livet som iværksættere?”


Lærke Cornelius

”Ja, afgjort. Men vi er også gode til at finde de positive briller frem. Det tror jeg også er vigtigt som iværksætter. For der er bestemt også mange nederlag undervejs. Det kan være alt fra budgetter, der ikke holder til udvikling, der tager længere tid end antaget. Og indimellem lever man heller ikke op til egne forventninger. Men det nytter ikke noget at hænge fast i nederlagene. Det dræner energi og skaber ikke fremdrift. Vi fokuserer på det, vi kan, den positive feedback vi får - og alt det, vi har opnået” siger Rasmus Cornelius.


107 views
bottom of page